image
Sursa foto: NewMoney

Noi detalii despre dosarul tânărului care a fost împușcat într-un centru de agrement din Hâncești

Dosarul penal privind incidentul din 21 iunie, când un tânăr a fost împușcat într-un centru de agrement din Hâncești, este la faza incipientă în judecată. Procurorul de caz a solicitat prelungirea arestului preventiv pentru ofițerul de poliție care a tras din armă. Avocații familiei tânărului ucis spun că probele acumulate pot demonstra vinovăția inculpaților.

„Instanța de judecată dispune: se admite demersul procurorului, se prelungește măsura preventivă arestarea preventivă în privința inculpatului Cojocaru Ion Valeriu pe un termen de 30 de zile cu calcularea duratei de detenție din data de 19 octombrie”, a declarat judecătorul Aureliu Postică.

La proces, acuzatorul de stat a dat citire și învinuirii. Doar că ambii inculpați au pledat nevinovați.

Prezenți la ședința de judecată au fost părinții și bunicii băiatului decedat, care ne-au spus că tot ce își doresc este să se facă dreptate.

„De la instanță aștept obiectivitate și faptele săvârșite și de unul, și de al doilea inculpat, să fie răsplătite conform legii. Asta e tot”, a spus tatăl băiatului împuşcat.

„Tragedia noastră nu poate fi transmisă prin cuvinte. Noi doar ne dorim ca ei să fie pedepsiți pentru ceea ce au făcut. Ei resping învinuirile. Noi vrem ca ei să fie pedepsiți conform legii. Nu regretă nicio clipă cele întâmplate. Nimeni. Nici primul, nici al doilea. Nu regretă. Nu vorbesc acum despre băiatul meu, dar pur și simplu să omori un om și să nu conștientizezi nimic. Nici măcar nu încearcă să își ceară scuze. Ați auzit chiar voi”, a adăugata mama băiatului împuşcat.

Tatăl tânărului împușcat în noaptea de 20 spre 21 iunie curent spune că odată cu moartea fiului și-a pierdut liniștea și viitorul.

Mai mult, bărbatul condamnă acțiunile ofițerului de poliție și spune că acesta nu și-a putut coordona corect atribuțiile.

Avocatul familiei Osipciuc susține că acuzarea a acumulat probe relevante pentru a demonstra vinovăția inculpaților: „Probele care sunt administrate sunt absolut suficiente pentru a susține învinuirea și a duce până la capăt această cauză penală. Ca avocat a părții vătămate putem să solicităm și să mergem numai pe încasarea prejudiciului, ori într-adevăr a avut loc o tragedie. Nu cred că cineva poate să măsoare viața unui om în bani, însă legea prevede posibilitatea reparării măcar într-un fel a prejudiciului moral”

Incidentul a avut loc într-un centru de agrement din orașul Hâncești, pe 21 iunie. Trei tineri, printre care fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și fiul adoptiv al șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești ar fi intrat fraudulos pe teritoriu privat, pentru a se scălda în piscină. Aceștia au fost surprinși de către proprietarul centrului de agrement, care a cerut implicarea șefului adjunct al Direcţiei Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești.

Ofițerul ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor, care încercau să părăsească în grabă piscina. Unul a fost rănit și a murit peste câteva ore, la Spitalul Raional Hâncești. A doua zi, ofițerul de poliție și proprietarul zonei de odihnă au fost reținuți. Ulterior, stăpânul piscinei a fost plasat în arest la domiciliu. Pe marginea acestui caz o fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: