image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Inițiativa privind audierea Cristinei Lesnic referitor la apariția posturilor ilegale în Zona de Securitate, respinsă

Inițiativa parlamentarilor din Platforma DA de a include în ordinea de zi solicitarea de audiere a vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic nu a fost susținută de deputații PSRM- PD.

Deputatul Chiril Moțpan a reiterat că autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au instalat în stânga Nistrului, în localități subordonate Chișinăului, peste 37 de posturi militare ilegale folosindu-se de starea de urgență provocată de criza pandemică. „Ieri am primit noi informații că au apărut noi posturi mobile în zona satelor Copanca, Hagimus din Căușeni și în satul Talmaza, din raionul Ștefan Vodă” a spus deputatul, menționând că Tiraspolul ocupă ilegal teritorii subordonate Chișinăului cu acordul tacit al actualei guvernări de la Chișinău.

Discursul acestuia a fost întrerupt de președintele parlamentului Zinaida Greceanâi: „Vă rog să nu utilizați pentru declarații minutul oferit pentru prezentarea proiectului”, a spus ea închizând microfonul deputatului.

Proiectul în care a fost solicitată audierea vicepremierului Cristina Lesnic nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclus în ordinea de zi.

În replică, deputatul PD, Alexandru Jizdan a declarat că acest proiect nu a fost consultat cu fracțiunea sa. „Eu i-am audiat pe Cristina Lesnic și pe ministrul Apărării în legătură cu acest subiect. Am fost și azi voi merge încă o dată în teritoriu. Nu suntem la prima experiență când colegii propun subiecte pe care nu le consultă cu noi, pe urmă se discută că cineva e mai patriot ca altcineva. ”, a spus Jizdan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: