image
Sursa foto: Privesc.eu

Cum a reacționat Plahotniuc la decizia blocului ACUM Platforma DA și PAS de a-și asuma guvernarea

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a calificat drept „straniu” anunțul cu privire la asumarea guvernării de către blocul ACUM Platforma DA și PAS. Oligarhul a fost solicitat să comenteze un eventual Guvern minoritar asumat de ACUM, după discuțiile avute astăzi cu președintele Igor Dodon la Reședința de Stat.

„Am auzit de această conferință. E puțin stranie. Noi i-am invitat la negocieri care presupuneau să discutăm perspectivele unei guvernări comune. Vroiam să le oferim și funcții, probabil mai multe doar că ei au vrut, dar au refuzat. Acum și-au propus unuia altuia funcții”, a declarat Plahotniuc.

„Vreau să transmit că pentru alegerea președintelui Parlamentului este absolut necesar să se instituie o majoritate parlamentară închegată pe principii clare. Această majoritate parlamentară trebuie să cunoască că dacă oferă aceste funcții acestor persoane, ce vor să facă cu ele. Dacă ei vor face și pentru oameni câte, dacă doar vor să se pricopsească cu asistenți, mașini de serviciu, pază și probabil salarii, pentru că am înțeles că demult nu au primit salarii, e o altă treabă”, a adăugat șeful PD.

Chiar și după ce a atacat reprezentanții blocului ACUM, Plahotniuc și-a reiterat obsesiv invitația la „negocieri”.

Precizăm că Blocul ACUM Platforma DA și PAS a anunțat astăzi că își asumă guvernarea, înaintând candidatura lui Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar cea a Maiei Sandu pentru funcția de premier. Totodată, blocul ACUM și-a reiterat apelul către deputați să sprijine pachetul de legi antioligarhice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: