image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA pregătește acuzațiile care i se vor aduce lui Dodon pentru trădare de patrie și un proiect de suspendare a sa

Echipa de juriști ai Platformei DA pregătește setul de acuzații care i se vor aduce lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Totodată, Platforma DA pregătește demersurile necesare care vor fi adresate Serviciului de Informații și Securitate prin care vor fi solicitate informații privind implicarea serviciilor inteligente ale Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, solicitând în mod imperativ contracararea activității acestora pe teritoriul Republicii Moldova. „Întreprinderea unor acțiuni concrete în acest sens este imperios necesară în contextul campaniei electorale”, spune deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

În același context, deputații Platformei DA au pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea președintelui Dodon pentru acte ce încalcă Constituția Republicii Moldova, a precizat Dinu Plângău.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că informațiile dezvăluite astăzi în presă nu sunt o noutate pentru el.

„Multe lucruri de acolo le cunoșteam mulți dintre noi. Amintiți-vă încă în campania pentru Chișinău, v-am spus că în spatele PSRM-ului lui Igor Dodon s-a ar afla niște interese și v-am vorbit atunci despre cine lucrează pentru campaniile lui Igor Dodon și ale lui Ion Ceban, v-am spus despre ofițerii unor servicii secrete dinafara țării. Lucrurile sunt într-adevăt grave cu privire la ceea ce a apărut în presă, dar eu sunt un om care respectă legea și am nevoie de niște probe, iată de ce colegii mei de la Platforma DA au fost rugați astăzi să investigheze totul, astfel încât să formulăm un denunț în ceea ce privește această investigație și în momentul în care vom constata că există elementul unei infracțiuni, vom cere printr-un denunț Procuraturii Generale să inițieze o anchetă penală în privința celui vizat în această anchetă Igor Dodon. De-a lungul timpului am spus adevărul, niciodată nu am ieșit în spațiul public să afirm ceva fără ca să am niște dovezi. Ceea ce vreau să vă mai spun încă este că atunci când eu vorbeam despre trădare de patrie, federalizarea Republicii Moldova, când vorbeam despre „bolișoi paket” promovat de Igor Dodon, toți politicienii din Republica Moldova luaseră apă în gură. Întrebarea pe care mi-o pun este de ce oare? De ce niciun candidat de astăzi nu a vorbit despre „bolisoi paket”, despre federalizarea Republicii Moldova? Unicul care a vorbit despre acest „balisoi pachet” am fost eu. Am foarte multe întrebări la Dodon, dar și la alți politicieni”, a comentat Năstase.

Posted by Andrei Nastase on Monday, 19 October 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: