image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Patriarhul Kirill nu mai vine în Republica Moldova; Merge Dodon la Moscova

Patriarhul Kirill și-a amânat vizita pe care trebuia să o întreprindă în acest sfârșit de săptămână în Republica Moldova. Despre acest fapt a fost anunțat președintele Igor Dodon, care spune că a primit un telefon în acest sens de la Moscova. Nu se știe însă dacă i s-a spus și motivul.

„În cadrul discuției telefonice pe care am avut-o cu șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Ruse, Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion am fost informat despre decizia de a amâna vizita pastorală a Sanctităţii Sale, Patriarhului Kirill în Republica Moldova pentru o perioadă ulterioară”, anunță Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

„Asupra perioadei vizitei ulterioare voi discuta cu Sanctitatea Sa, săptămâna viitoare, în cadrul vizitei mele oficiale la Moscova”, a adăugat Dodon.

Potrivit programului, sâmbătă seara șeful bisericii ruse urma să oficializeze un serviciu divin la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chișinău. De asemenea, Patriarhul Kirill avea planificate vizite Comrat şi Bălţi.

Anterior, Dodon s-a grăbit să anunțe participarea Patriarhului Kirill la Congresul Mondial al Familiei, desfășurat în perioada 14 - 16 septembrie, dar șeful bisericii ruse așa și nu a venit.

Patriarhul Kirill a venit de două ori în vizite patriarhale în Republica Moldova: în octombrie 2011 și în septembrie 2013.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: