image
Sursa foto: jurnal.md

MAEIE îndeamnă partenerii externi să nu participe la așa numitul scrutin „prezidențial” de la Tiraspol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vine cu un apel către partenerii externi să se abțină de la delegarea observatorilor și participarea la as-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană. Precizarea este făcută de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, într-o postare pe facebook.

Potrivit MAEIE, orice participare la acest scrutin reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Joi, Biroul politici de reintegrare, a emis o reacție în care se spune că așa numitul scrutin contravine legislației naționale în vigoare, precum și principiilor relevante ale dreptului internațional.

„După cum se cunoaște, pentru data de 12 decembrie curent, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova este preconizată desfășurarea așa-numitelor „alegeri prezidențiale”. Constatăm că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova”, se spune în declarație. Biroul politici de reintegrare reiterează poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: