image
Sursa foto: businessinsider.com

Dezastru fără precedent în Grecia: 50 de oameni uciși de incendii; MAEIE: Șapte moldoveni s-au pomenit cu actele arse

Dezastrul din Grecia capătă proporții apocaliptice. Cel puțin 50 de oameni au murit și 150 au fost răniți în incendiile necontrolate de vegetaţie care au devastat luni împrejurimile Atenei, potrivit bbc.com.

Majoritatea victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova anunță că până în prezent nu a fost identificat niciun moldovean care să fi avut de suferit în urma incendiilor din Grecia.

Primele informații vorbeau despre mai mult de 20 de morți. Ulterior, în cursul zilei de marți, autoritățile au descoperit 26 de cadavre lângă plaja Argyri Akti, Mati.

Trupurile neînsuflețite erau lângă o tavernă, iar oficialii cred că oamenii au încercat, fără succes, să se refugieze în mare.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina pentru a reveni de urgenţă în Grecia. El a sugerat că unele incendii ar fi fost declanşate de piromani.

Ambasada Republicii Moldova la Atena a anunțat că monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, acordând tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol. Pentru moment nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor.

Totodată, MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zona afectată de incendii.

„Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate 7 solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, a declarat ambasadorului Anatol Vangheli.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova, aflați în Grecia, pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458 sau pe contul facebook al Misiunii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: