image
Sursa foto: bordergov.md

Cetățean turc, depistat cu document contrafăcut în punctul de trecere Giurgiulești-Galați

Un cetățean al Turciei este cercetat penal pentru folosirea actelor oficiale false. Polițiștii de frontieră au înregistrat cazul în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în țară.

În prima jumătate a zilei de ieri, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat s-a apropiat un camion de model Mercedes Benz cu remorcă, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Turciei de 50 de ani.

În cadrul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au observat că certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile turce, nu corespunde unui act original după formă și conținut. La verificarea amănunțită a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a fost confirmat că acesta este falsificat. 

Ba mai mult, în declarații cetățeanul Turciei nu a ascuns faptul că știa despre contrafacerea documentului. Acesta a precizat că pierduse originalul și pentru a nu fi mustrat de șeful său a apelat la ajutorul unui prieten bulgar să-și perfecteze unul nou.

Certificatul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale.

Totodată, pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești a fost indisponibilizat doar cap tractorul, pentru care s-a prezentat actul falsificat, remorca fiind tractată de alt camion, la volanul căruia a urcat șoferul documentat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: