image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția Băncii Naționale după informațiile privind sechestrul în valoare de 2,3 miliarde de lei la Victoriabank

Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A. de a conlucra cu organul de anchetă.

Într-un comunicat BNM menționează că „B.C. „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc. Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care „Banca Transilvania” S.A., fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

În ultima perioadă, B.C. „VICTORIABANK” S.A. a înregistrat o dinamică pozitivă de modernizare și aliniere la standardele internaționale.

În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A. de a conlucra cu acestea.

Banca Națională, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Amintim că după ce în presă a apărut informația că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a unor bunuri în valoare de 2,3 miliarde de lei ale B.C. Victoriabank, instituția a emis un comunicat în care informează că are colaborare deschisă cu autoritățile și că este „surprinsă de includerea sa” în cazul fraudei bancare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: