image
Sursa foto: Jurnal.md

Edineț: Trupul neînsuflețit al unui bărbat de 54 de ani din Tiraspol a fost găsit carbonizat pe un câmp din Parcova

Trupul neînsuflețit al unui bărbat de 54 de ani din Tiraspol a fost găsit carbonizat pe un câmp din Parcova, la Edineț.

Informația telefonică, parvenită, de la o femeie din raionul Edineț, precum că, a fost telefonată de un bărbat de 48 de ani, locuitor al satului Parcova, care i-a comunicat că, la fosta fermă în satul Parcova a depistat o persoană carbonizată, a fost înregistrată la IP Edineț astăzi, 24 octombrie, ora 8.13 minute.

La fața locului s-a deplasat Grupul de reacționare operativă împreună cu conducerea subdiviziunii și medicul legist al Spitalului Raional Edineț, unde ca urmare a investigării preliminare a cazului s-a constatat că, în extravilanul din satul Parcova, în marginea satului, în apropierea loturilor de teren, în câmp deschis a fost depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat de 54 de ani, fără semne de moarte violentă.

Cercetând cazul, s-a stabilit că, la 23.10.2021, un bărbat, locuitor al satului Parcova, raionul Edineț, proprietar al fermei de vaci din extravilanul satului Parcova, a plecat în satul Badragi Noi, unde l-a luat pe bărbatul (victima) să activeze la el la ferma în calitate de muncitor necalificat.

Aproximativ la ora 19.00, proprietarul fermei a observat că, muncitorul lipsește de la locul de muncă.

Ultimul a declarat că, victima era în stare de ebrietate avansată și cu el mai avea un recipient din masă plastică cu volumul de 0,5 litri cu rachiu.

Ca urmare a cercetării la fața locului, pe lotul de pământ pe care erau clădite mai multe glugi de porumb, la marginea lotului se observa scrum de la snopii de porumb, în urma arderii acestora.

La distanța de aproximativ 40 de metri de la gluga arsă, a fost depistat cadavrul carbonizat care era poziționat cu fața la sol, iar pe porțiunea de la glugă până la cadavru au fost depistate mai multe rămășițe și anume tutun fermentat cât și bucăți de ziar pregătite pentru confecționarea țigărilor care erau parțial arse și bucăți de haine arse.

În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că bărbatul decedat este născut în orașul Tiraspol, ultima perioadă de timp locuia în satul Badragi Noi, raionul Edineț.

Anterior a fost atras la răspundere penală de 4 ori, pe diferite genuri de infracțiuni, locuia împreună cu fiul său, iar în ultima perioadă lucra în calitate de zilier, la diferite persoane din sat. Face parte din familie social vulnerabilă, sistematic consuma abuziv băuturi alcoolice, fiind atras la răspundere contravențională în temeiul prevederilor art. 355 CCo. Ultimul a fost îndreptat la comisie de pe lângă APL pentru tratament forțat.

Corpul neînsuflețit a fost îndreptat către medicul legist pentru constatarea decesului.

La moment, se întreprind măsuri în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și primirea unei decizii legale pe caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: