image
Sursa foto: ap

Cutremur puternic în Indonezia, cu magnitudinea de 6,4 grade; Cel puţin 10 oameni au murit

Un cutremur puternic s-a produs duminică dimineaţă în insula Lombok din Indonezia, o polulară destinaţie turistică. În urma seismului de 6,4 grade magnitudine şi-au pierdut viaţa cel puţin 10 persoane.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc în insula indoneziană Lombok,  duminică. Insula atrage turişti din întreaga lume şi se află la aproximativ 40 km la est de Bali, relatează mediafax.ro.

Multe clădiri au fost distruse şi zeci de persoane au fost rănite, spun oficialii.

Potrivit Institutului Geologic American (USGS), epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 50 km  nord-est de oraşul Mataram, în nordul insulei Lombok.

Seismul a fost urmat de mai mult de 60 de replici, unele din ele ajungând la o magnitudine de 5,7.

"Aproximativ 40 de persoane sunt rănite şi zeci de case au fost afectate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru dituaţii de urgenţă.

"Estimăm că numărul victimelor va continua să crească, nu avem încă toate datele. Accentul se pune acum evacuarea şi salvarea oamenilor. Unii dintre cei răniţi sunt încă trataţi la clinici", a adăugat oficialul.

"Cutremurul a fost foarte puternic ... şi toată lumea a intrat în panică. Am fugit toţi afară", a povestit unul dintre localnici pentru AFP. "Toţi vecinii au fugit afară din case, iar electricitatea a fost tăiată brusc", a adăugat el.

Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, aici înregistrându-se un număr mare de seisme şi erupţii vulcanice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: