image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, recunoștință veșnică: Un stadion va purta numele starului de la Juventus

Cristiano Ronaldo va rămâne definitiv în istoria fotbalului, nu doar prin performanțele sale de pe teren. Potrivit publicației portugheze O Jogo, numele starului lui Juventus va fi purtat de stadionul celor de la Sporting Lisabona, Jose Alvalade.

Ideea i-a venit președintelui "leilor", Frederico Varandas, care poate profita de faptul că atacantul lusitan a pornit la drum în fotbalul mare chiar în tricoul lui Sporting, sub comanda lui Ladislau Boloni, iar astfel, clubul poate profita de imaginea actuală a șeptarului lui Juve pentru a-și rebrandui arena.

Pe 6 august 2003, Cristiano Ronaldo a jucat la inaugurarea actualului stadion Jose Alvalade, construit special pentru găzduirea meciurilor de la Euro 2004. După aceea, pentru Ronaldo a urmat ascensiunea în fotbalul mondial, fiind cumpărat de Manchester United, la cererea marelui antrenor legendar Sir Alex Ferguson, care a decis să-i acorde numărul 7, purtat de gloriile clubului, George Best, Eric Cantona sau David Beckham.

Pentru numele stadionului, variantele luate în calcul de oficialii portughezi sunt Arena CR7, Estadio Cristiano Ronaldo și Alvalade CR7.

Arena din capitala Portugaliei are o capacitate de 50.095 de locuri și a costat 105 milioane de euro.

Aeroportul din insula Madeira poartă numele lui Cristiano Ronaldo, pentru că atacantul portughez s-a născut chiar în Madeira. În plus, Ronaldo are un muzeu la Funchal, capitala insulei Madeira, dar și un hotel cu numele său.

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a jucat la juniorii lui Sporting Lisabona între anii 1997 și 2002, apoi a evoluat un an la echipa secundă a clubului, pentru ca, în sezonul 2002-2003 să ajungă la prima echipă, cu Boloni antrenor.

În vara anului 2003, Ronaldo a fost transferat de la Sporting la Manchester United pentru 14,4 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: