image
Sursa foto: AP

Ottawa facilitează imigrarea pentru sirieni și turci în Canada

Guvernul canadian a anunţat sâmbătă noi măsuri menite să faciliteze demersurile de imigrare a cetăţenilor turci şi sirieni în Canada, la o lună după seismul devastator care s-a soldat cu peste 50.000 de morţi în cele două ţări, informează AFP și Agerpres.

„Cetăţenii turci şi sirieni vor putea să continue să studieze, să muncească sau să-şi viziteze familia, cerând gratuit o prelungire a statutului lor", a anunţat Ministerul canadian pentru Imigraţie, Refugiaţi şi Cetăţenie.

Ei vor putea, de exemplu, să solicite un permis de muncă ce autorizează un cetăţean străin să lucreze pentru orice angajator o perioadă determinată.

„Aceste măsuri vor facilita sarcina cetăţenilor turci şi sirieni ce doresc să-şi prelungească statutul temporar în Canada", a precizat ministerul într-un comunicat.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu 29 martie şi vor dura până pe 25 septembrie.

Anunţul survine la circa zece zile după ce ONU a îndemnat comunitatea internaţională să accelereze instalarea în alte ţări a refugiaţilor sirieni care locuiau în zone afectate de seismul din Turcia.

Seismul cu magnitudinea 7,8 produs pe 6 februarie a ucis peste 45.000 de persoane în Turcia şi alte câteva mii în Siria vecină, şi a devastat sute de mii de clădiri.

Acest seism a afectat în jur de nouă milioane de persoane, dintre care peste 1,7 milioane sunt refugiaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: