image
Sursa foto: captură video

Datele personale ale mai multor orheieni, folosite în scopuri electorale; Strigătul disperat al unei femei către guvernanți

O femeie din localitatea Seliște, Orhei, afirmă că autoritățile locale au colectat datele personale ale mai multor localnici, motivând că este o formalitate de care e nevoie pentru repararea drumurilor, iar în realitate datele personale ale oamenilor sunt folosite în scopuri electorale.

Mai mult, femeia disperată se plânge că a rămas singură din cauza dezastrului la care a adus țara actuala guvernare și că toți copiii ei au fost siliți să plece din țară din cauza că aici nu-și mai puteau acasă crea un viitor.

Necăjită de grijile cotidiene și singurătate, localnica din raionul Orhei își strigă zilnic durerea.

„Am rămas și plâng dimineața și seara și mă doare sufletul. Vreau să-mi vină copii acasă și ei ar veni, că toți au studii terminate, și am muncit pentru ca să-i fac oameni în viață, dar din cauza hoților care fură nu mai este dreptate. Nu avem justiție, nu avem niciun drept în țara asta, nimic nu funcționează la noi, tot face banul”, spune femeia.

„Copii mei tare vor să se întoarcă. Pe ei îi doare sufletul că acolo s-au dus cu universități și bărbații lucrează la construcții, iar femeile spală podele. Nu degeaba i-am învățat câte cinci ani de zile pe toți. I-am învățat ca să vină să fie oameni stimați în țară la noi”, mai afirmă femeia disperată.

Aceasta este indignată și de faptul că unii alegători se lasă cumpărați atât de ușor de către politicieni.

„Umblă și dau la persoane câte 200, câte 500 de lei, și îi cumpără să voteze Partidul Democrat, partidul lui Dodon și partidul lui Șor”, spune femeia, într-un interviu chiar pentru televiziunea lui Șor.

Mai mult, femeia spune că și ea, și alți localnici, au fost mințiți de administrația publică locală că li se vor face drumuri și că li s-au cerut actele pentru anumite formalități, iar în realitate datele colectate din buletinele de identitate sunt folosite în scopuri electorale de către Partidul Democrat și Partidul Șor.

„Pe noi orheienii au venit și ne-au amăgit că o să ne facă drumuri și ne-au cerut datele de pe buletine. Dar când colo, ne felicită de Anul Nou Plahotniuc. De unde știe el că eu sunt Zinovia și nu Zinaida, cum mă știu toți? Și Șor mi-a cules datele ca să se folosească la alegeri, pe necinstit”, mai afirmă localnica din Seliște.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: