image
Sursa foto: twitter.com/STVNews

Fotografie spectaculoasă cu Calea Lactee, surprinsă deasupra unui viaduct din Scoția, celebru din filmele cu Harry Potter

Fotograful Sylvan Buckley a surprins imginea pe 1 septembrie, chiar înainte de miezul nopții, în zona viaductului Glenfinnan din Scoția, cunoscut din seria de filme ”Harry Potter”. A fost ajutat de condițiile meteo foarte bune din acea noapte, care i-au permis să identifice cu ușurință galaxia, relatează publicația STV News.

Buckley, în vârstă de 46 de ani, se întorcea acasă dintr-o călătorie în Highlands când a hotărât să se oprească în zona viaductului în speranța că va reuși să facă una din fotografiile pe care își dorea să se suprinsă măcar o dată în viață.

În mod normal, fotograful avea nevoie de un instrument de urmărire a stelelor ca să identifice Calea Lactee, dar cerul senin din acea noapte l-a ajutat să o găsească cu ochiul liber și să facă o fotografie cu expunere lungă a galaxiei.

„Cum cerul era complet senin, am profitat de ocazie, am mers pe jos aproape o jumătate de kilometru în partea de nord a viaductului pentru a găsi cadrul. Cerul era foarte curat și întunecat în acea parte a Scoției, așa că am putut vedea cu ochiul liber atât de multe detalii în miezul Căii Lactee”, spune fotograful Sylvan Buckley, citat de libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: