image
Sursa foto: UNDP

Circul din Chișinău și Cetatea Tighina vor fi restaurate din banii Uniunii Europene

Circul din Chișinău și Cetatea Tighina vor fi restaurate conform standardelor internaționale din banii Uniunii Europene. Lucrările vor fi efectuate în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

„Uniunea Europeană este încântată să poată participa la acest proiect de restaurare pe termen lung, pentru care au fost alocate aproximativ 2,5 milioane de euro până în 2021. Acest complex istoric este unul de importanță națională și internațională, cu perspective turistice semnificative”, a declarat Fabien Schaeffer, manager de program în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul unei vizite la Cetatea Tighina.

Programul a comandat realizarea unui studiu de expertiza tehnică și design, în baza căruia vor fi stabilite cele mai afectate porțiuni, care au nevoie de intervenții urgente, precum și lucrările necesare.

„Cetatea este un obiectiv istoric din secolul XV de o importanță foarte mare. Până acum nu a beneficiat de conservare. Lucrările care s-au făcut anterior aici au vizat zona parcului și nu cetatea propriu-zisă. De asta suntem recunoscători Uniunii Europene pentru inițiativă”, a spus directorul cetății, Aleksandr Iaskov.

Programului UE ”Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

TighinaTighina

TighinaTighina
CirculCircul

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: