image
Sursa foto: Twitter

Două persoane au murit după ce o navă de migranţi s-a scufundat în apropierea coastei de vest a Turciei

Două persoane au decedat după ce o navă care avea la bord migranţi s-a scufundat luni dimineaţa la 50 de metri distanţă de coasta de vest a Turciei, în apropierea oraşului Bodrum, a anunţat garda de coastă, scrie Reuters.

Au fost salvate 17 persoane iar alte trei au ajuns singure la ţărm. Două dintre aceste persoane au murit ulterior la spital. Autorităţile nu au specificat naţionalităţile migranţilor.

Garda de coastă a informat că activităţile de căutare şi salvare continuă pentru a se găsi alţi posibili migranţi dispăruţi.

Turcia a devenit un punct important pentru peste un milion de migranţi care vor să ajungă pe teritoriul UE începând cu 2015, mulţi dintre ei fugind de conflictele militare sau sărăcia din Orientul Mijlociu şi Africa.

Valul de migranţi a scăzut drastic începând cu 2016, în urma unui acord între Ankara şi Uniunea Europeană, după ce sute de persoane au murit încercând să ajungă pe insulele greceşti aflate la câţiva kilometri distanţă de Turcia.

În 2017, au ajuns în total, traversând Marea Mediterană, 172.301 de persoane din nordul Africii în Italia, în scădere de la 362.753 în 2016 şi 1.015.078 în 2015, conform datelor ONU.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: