image
Sursa foto: Prompt Media

Înregistrare ȘOCANTĂ despre cum sunt tratați copiii la o grădiniță din capitală: „Dubină”, „dacă vin la tine te înec”

Copiii de la gradinița 185 din sectorul Buiucani al capitalei sunt abuzați fizic și verbal. Descoperirea monstruoasă a fost făcută de mama unei fetițe de doar 3 ani, care frecventa grădinița respectivă. Înregistrările audio sunt făcute în timp ce educatoarea țipă și chiar lovește copiii.

Copilul Mihaelei Maidan, mama care a făcut înregistrările, a început să meargă la grădinița 185 din luna septembrie a acestui an. Femeia spune că fiica ei este un copil prietenos, care se poate adapta ușor oricăror situații noi, însă la grădiniță nu a reușit să se obișnuiască nici în două luni.

Mama copilului a postat pe o rețea de socializare mai multe înregistrări audio unde copiii sunt insultați, fiind numiți „debili”, „animale” și „dubine”, iar păriniții copiilor care frecventează grădinița sunt calificați drept „niște râsuri și cozi de câine”.

Mihaela Maidan//FacebookMihaela Maidan//Facebook

Publicăm mai jos înregistrările și descifrările, păstrând ortografia transcrisă de mama fetiței:

Înregistrarea nr.1:

În primele 30 secunde unul dintre copii repetă de câteva ori că vrea să meargă la WC, iar lucrătorul grădiniței îi spune: „du-te dacă vrei, ce vrei de la mine?”( reamintesc virsta copiilor este de 3 ani. Virsta la care copii inca nu sunt de sine statatori). -00:35- 02:00:  voce 1 (lucrator de gradinita): asha ne-am ashezat pe scaunele toti, casca gura undei scaunul tau? stai ca vin eu la tine, tu de dimineata o cauti... repede pe scaunel, undei locul tau? si daca nu esti cuminte ( se aude o lovitura) asha o cîstigi azi! Tu deam pe mine mai saturat, tu esti obraznic! Aicea stai! de te misti de aicea o primesti! Uite la dinsul cit îi de obraznic?!  Voce 2 (copil): plinge- undei mama? Voce 1: Gura inchisa, ca am si eu familie! inchide gura! A sa va dau eu voua alintaturilor! In continuare auzim iarasi tonalitati foarte ridicate adresate copiilor care pling si suspina de frica. Voce 1: si Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie sa shada, si Artiom!  Voce 1: Iau la Dubina aista... ce s-o intimplat? Voce 1: si te neri daca pu*ăul ista s-o suit calare peste dinsu, Bolnavu... Voce 1: ada cana la bucatarie mai repede, mai repide debilo ada la mine, ca daca vin la tine te innec! Voce 1: sii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul! .

Înregistrarea nr. 2:

lucratorii gradinitei discuta despre parintii copiilor ce frecventeaza gradinita 185 (discutia are loc fata de copii): Voce 1 ( dadaca): niste risuri si cozi de cîine! Voce 1 : a sa vreie sa se asheze sa manînce ghini, nu- shezi în mata acolo pe scaun! Voce 1: toti neimplinitii, si toti prostii si toti debilii pe aishea, ii fac la subotnic, drept cum o spus Nicu- ca pute din urma ei, dar ea inca mai cauta... Voce 1: ee iautite, maninca cîcatul din nas si e îi... nis sa nu o vad sa se apropie, a vre sa manînce ghine nu- shezi acolo... Voce 1: sho inflat botu ca nu poate suji su*ile shi e vine sa ma comande pe mine aishea, mai ghine tsai educa copilu ista da nu ai imbla cu botu inflat... Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretentii, dedu cu pretentii, Delia cu pretentii.. Voce 1: care Sava fa? Voce 2: Gabriel, ashela inalt! Voce 1: eii niste risuri si cozi de cîini 03:37 un copil incepe a plinge Voce 1: Mai iti inchid gura! Inchide gura am zis! Daca te mîrnii ai sa zbori cu racheta! Nesimtitilor!  Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot asha zice ca Sveta ni bate copii...

Directoarea grădiniței nr.185, Valentina Cebotariova, a declarat pentru Jurnal.md că educatoarele vor fi sancționate. În acest sens va fi creată o ancheta care va examina cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: