image
Sursa foto: privesc.eu

Voicu, admonestat din cauza vizitei ministrului rus al Apărării; Maia Sandu: N-ați notificat Guvernul, vizita NU e oficială

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat în timp util și nu au fost făcute demersurile necesare, afirmă premierul Maia Sandu.

Șefa Guvernului l-a admonestat astăzi pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, în legătură cu lipsa de comunicare

„Nu ați făcut demersurile necesare, respectiv această vizită nu este una oficială. Guvernul nu este implicat în această vizită, nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. Șoigu poate să vizite RM în calitate de persoană privată. Întrebarea este despre componența delegației. Când vine într-o vizită privată, nu poate să aibă o delegație”, a declarat Maia Sandu la ședința Guvernului.

„Pe viitor, în condițiile în care vreți să invitați oaspeți în RM, aceste invitații trebuie să fie conform legii. Guvernul trebuie notificat din timp, astfel ca să fie implicate și ambasadele și Ministerul de Externe”, a adăugat premierul

Șefa Guvernului i-a cerut ministrului de Externe să ia legătura cu amabasdorul de la Moscova pentru a se stabili cum a fost posibilă lipsa de comunicat în legătură cu vizita ministrului rus al Apărării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: