image
Sursa foto: digisport.ro

Naționala lui Messi, umilită: Croaţii sunt în optimi, după un joc entuziasmant

Croaţia s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins Argentina cu 3-0 (0-0), în a doua etapă a grupelor, iar vicecampioana mondială este în pragul eliminării.

Naţionala lui Zlatko Dalic, care a făcut un meci perfect din toate punctele de vedere, s-a impus prin golurile marcate după pauză de Ante Rebic, Luka Modric şi Ivan Rakitic.

În urma acestui rezultat, Argentina, dublă campioană mondială, are mai curând şanse teoretice de a merge mai departe. "Pumele" trebuie să aştepte o remiză sau o victorie a Nigeriei în faţa Islandei, pentru a depinde de propriile rezultate în runda decisivă, scrie digisport.ro.

Croaţia a început foarte bine partida şi a avut prima ocazie de gol în minutul 5, când Perisic a şutat la colţul lung, dar Caballero a respins cu un reflex uluitor.

Sud-americanii au avut puţine şanse de a ameninţa poarta lui Subasic, cele mai mari şanse aparţinându-le lui Acuna, a cărui centrare a căzut pe transversală, şi Enzo perez, care a ratat incredibil cu poarta goală, după o eroare a lui Vida.

Replica europenilor a venit prin Mandzukic, care a trimis cu capul din 5 metri, pe lângă, la o centrare ideală a lui Vrsaljko, pentru ca Rebic să tragă peste din poziţe foarte bună, în prelungirile primei reprize.

După pauză, Aguero a irosit o situaţie bună de a deschide scorul, apoi Croaţia a marcat, în minutul 53, prin Rebic, care a speculat o gafă uriaşă a lui Caballero.

Presiunea a fost şi mai mare pentru argentinieni, care în primul meci au remizat cu debutanta Islanda (1-1), iar naţionala albiceleste nu a reuşit mare lucru nici mai departe, deşi Jorge Sampaoli i-a trimis pe teren pe Higuain şi Dybala.

În schimb, croaţii au încercat tot mai mult să profite de spaţiile mari lăsate în apărare de sud-americani, iar soarta meciului a fost decisă de Modric, vedeta echipei Real Madrid, cu un şut de la 22 de metri, în minutul 80.

Rakitic a trimis în bară din lovitură liberă de la 25 metri, câteva minute mai târziu, şi a anticipat al treilea gol, pe care tot el l-a înscris, în prelungirile partidei.

Vineri va avea loc celălalt meci al grupei, Islanda - Nigeria. În ultima etapă, pe 26 iunie, Nigeria va întâlni Argentina, la Sankt Petersburg, iar Islanda va juca împotriva CRoaţiei, la Rostov pe Don.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: