image
Sursa foto: digisport.ro

Top 10 recorduri care pot fi egalate sau doborâte la Campionatul Mondial din Rusia

Campionatul Mondial din Rusia începe peste numai 2 zile, iar statisticienii fac tot felul de calcule. Se aşteaptă ca noi recorduri să fie doborâte la ediţia din 2018 a Cupei Mondiale. FIFA a realizat o listă de 10 recorduri, mai puţin cunoscute, care pot fi egalate sau doborâte.

1. Mexicanul Rafa Marquez ar putea bifa a 5-a Cupă Mondială dacă va fi folosit de selecţionerul Osorio. Doar doi fotbalişti se mai pot mândri cu prezenţe la 5 Campionate Mondiale: legendarul Lothar Matthaus şi un alt mexican, Antonio Carbajal.

2. Egipteanul Essam El-Hadary (45 de ani) ar putea deveni cel mai bătrân jucător care evoluează la un Campionat Mondial. În prezent, columbianul Faryd Mondragon deţine acest record (43 de ani şi 3 zile).

3. Oscar Tabarez (selecţionerul Uruguayului) şi Fernando Santos (selecţionerul Portugaliei) pot deveni cei mai bătrâni antrenori care se înfruntă la Campionatul Mondial, în eventualitatea în care Portugalia şi Uruguay se vor întâlni în Rusia. Cei doi au împreună 135 de ani, precendentul record fiind deţinut de Otto Rehhagel şi Lars Lagerback (133 de ani în 2010).

4. Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, poate doborâ un record al lui Diego Maradona. "El Pibe D'Oro" are 6 reuşite la Cupa Mondială din postura de căpitan. Starul Barcelonei are nevoie de trei goluri pentru a egala acest record.

5. Thomas Muller poate deveni primul jucător care marchează cel puţin 5 goluri la trei ediţii ale Campionatului Mondial.

6. Didier Deschamps poate deveni al treilea om din istorie care câştigă Cupa Mondială şi ca jucător şi ca antrenor. Până acum, doar Mario Zagallo şi Franz Beckenbauer au reuşit această performanţă. Deschamps a devenit campion mondial ca jucător în 1998.

7. Belgia deţine recordul de 5 remize consecutive la Campionatul Mondial, la ediţiile din 1998 şi 2002. Costa Rica poate depăşi acest record, echipa lui Keylor Navas venind după 3 egaluri consecutive la CM din 2014, desfăşurat în Brazilia.

8. Cristiano Ronaldo, Rafa Marquez şi australianul Tim Cahill pot înscrie la a patra ediţie a Cupei Mondiale. Pele, Uwe Seller şi Miroslav Klose sunt singurii care au marcat la mai mult de trei Campionate Mondiale.

9. Mexic deţine recordul de invincibilitate la Cupa Mondială de către o echipă din zona CONCACAF, cu cele 6 partide fără înfrângere de la CM 1994 şi CM 1998. Acest record este ameninţat de Costa Rica, care nu a pierdut nicio partidă din cele 5 disputate acum 4 ani, în Brazilia. Costa Rica joacă primul meci de la Campionatul Mondial din Rusia împotriva Serbiei.

10. Brazilia deţine recordul celei mai lungi serii de invincibilitate, de 13 meciuri. Germania poate depăşi acest record, nemţii având 8 partide fără înfrângere şi fiind consideraţi favoriţi la câştigarea trofeului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: