image
Sursa foto: Profimedia

Situație neverosimilă la JO: ce se va întâmpla în cazul în care Kamila Valieva se clasează pe podium în următoarea probă

Kamila Valieva (15 ani), depistată cu o substanță interzisă la un test din decembrie, al cărui rezultat a fost făcut public în urmă cu o săptămână, poate concura în proba individuală de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice, a decis TAS.

Tribunalul de Arbitraj sportiv a mai luat o hotărâre, una cum rar a fost văzută în competițiile sportive. Concret, în cazul în care Kamila Valieva se va clasa pe podium în proba care se va desfășura marți și joi, nu va avea loc o ceremonie de acordare a medaliilor, anunță NBC.

Kamila Valieva este favorită să câștige titlul olimpic în proba individuală, deși se află la primul său sezon la seniori.

În prima probă în care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, Kamila Valieva a cucerit, alături de Mark Kondratiuk, Anastasia Mishina, Aleksandr Galliamov, Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov, medalia de aur la patinaj artistic pe echipe.

La fel ca în cazul în care se va clasa pe podium la proba individuală, o ceremonie de decernare a medaliilor nu va avea loc pentru echipa Comitetului Olimpic Rus.

Conform sursei citate anterior, s-a luat decizia să nu aibă loc o ceremonie după competiția la simplu în spiritul ”corectitudinii”.

”A fost luată această decizie în interesul corectitudinii față de toți sportivii. Va fi organizată o ceremonie odată ce cazul domnișoarei Valieva va fi încheiat”, a anunțat Comitetul Olimpic Internațional.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: