image
Sursa foto: Jurnal.md

„Am rămas fără serviciu, de unde să luăm bani să achităm la intrare în RM polița de asigurare?” Răspunsul lui Dodon

„Domnule, Dodon, în Europa mulți am rămas fără serviciu. De unde să luăm bani ca să achităm polița de asigurare la intrarea în R. Moldova”, este una din întrebările care i-au fost adresate președintelui Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

„Eu cred că o să găsim soluții împreună la acest capitol. Polița de asigurare nu costă ca în Germania ori Italia. Dacă e mai ieftină în Italia ori Spania se poate de încercat acolo de trecut lecuirea. Eu însă cred că e cu mult mai scumpă”, a spus Dodon.

Totodată acesta a readus în discuție cazul primei paciente revenite din Italia în RM, infectată cu noul coronavirus, identitatea căreia a dezvăluit-o anterior. De aceasta dată președintele i-a reproșat că se tratează gratuit.

„Vreau să vă aduc exemplul persoanei din Italia, prima care a venit. Ea nu avea poliță de asigurare în Italia, repede s-a dus de acolo, a venit acasă și fără poliță de asigurare medicală a stat aici o săptămână și ceva în secția de reanimare. Știți care-s costurile pentru o săptămână și ceva la reanimare? Haideți să fim sinceri, să punem mâna pe inimă, dacă rămâneți nu o să vă coste mai puțin polița de asigurare medicală în Italia ca în RM”, a conchis Dodon.

Amintim că șeful statului a anunțat ieri că cetățenii RM care revin de peste hotare vor fi obligați să treacă testul la coronavirus chiar la intrare în țară și să-și procure polițe de asigurare medicală. Dodon a precizat că mecanismul ar putea să fie funcțional chiar de săptămâna viitoare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: