image
Sursa foto: mediafax.ro

Statele Unite acuză Iranul de activităţi balistice ilegale

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, ieri dimineața că Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, prin încălcarea reglementărilor internaţionale, însă regimul islamist de la Teheran a respins acuzaţiile.

„Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune care poate transporta mai multe ogive", a spus Pompeo, citat de NBC News.

"Condamnăm aceste activităţi", a subliniat secretarul de Stat american. Deşi, nu a specificat dacă presupusa rachetă poate transporta ogive nucleare, Mike Pompeo a subliniat că Iranul nu are dreptul să efectueze "activităţi balistice cu tehnologii care pot transporta focoase atomice", scrie mediafax.ro.

În replică, Iranul a transmis că programul balistic nu încalcă rezoluţiile Naţiunilor Unite.

„Programul balistic iranian este defensiv... Nu există nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU care să interzică programul balistic iranian ori testele balistice", a reacţionat Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministrului iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi condamnă frecvent activităţile balistice iraniene.

Citeşte mai mult despre

SUA

Noutăţile partenerilor

comentarii: