image
Sursa foto: GettyImages

Moscova aprobă un miting pentru 100.000 de persoane în centrul oraşului, dar interzice marşul

Autorităţile oraşului Moscova au aprobat un miting pentru 100.000 de persoane în centrul oraşului, dar au interzis un marş al protestatarilor în afara zonei desemnate, potrivit miercuri mass-media de stat ruse, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Mitingul opoziţiei politice a fost aprobat pentru duminică, 25 august, pe o stradă adiacentă bulevardului Sadovoye Koltso (Inelul grădinilor) care înconjoară centrul oraşului.

Strada, Academician Saharov, este de obicei zona desemnată pentru mitingurile sancţionate din centrul Moscovei. Un miting al opoziţiei weekendul trecut în acelaşi loc a atras zeci de mii de persoane.

Un val de proteste a izbucnit luna trecută în timp ce candidaturile mai multor politicieni din opoziţie au fost respinse pentru viitoarele alegeri municipale din cauza unor tehnici controversate, precum invalidarea semnăturilor.

Poliţia a fost acuzată de reprimarea dură a protestelor, în timp ce au circulat videoclipuri arătând forţele de ordine bătând protestatari şi urcându-i în dube.

Peste 1.000 de protestatari au fost reţinuţi la un marş în centrul Moscovei acum două săptămâni. Este cel mai mare număr de persoane reţinute la o demonstraţie în Rusia în ultimul deceniu, a declarat pentru DPA grupul de monitorizare independent OVD-Info.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: