image
Sursa foto: MNAM

MNAM invită iubitorii de artă să petreacă seara Zilei Naționale a Culturii la Muzeu

Muzeul Național de Artă al Moldovei invită iubitorii de artă să petreacă seara Zilei Naționale a Culturii la Muzeu. Publicul va avea acces gratuit de la ora 18:00 la ora 22:00 la toate colecțiile permanente de Artă Universală, Națională, Religioasă, cât și la colecțiile temporare. Programul cultural „Noaptea la Muzeu” a fost creat cu scopul de a promova valorile culturale .

În contextul Zilei Naționale a Culturii, muzeul propune vizitatorilor o expoziție personală a artistei Atena – Elena Simionescu, „Transfigurări – expresii grafice”. Evenimentul este coordonat cu Direcția Cultură Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Originară din România, cu o intensă activitate artistică, deschizând numeroase expoziţii personale în ţară (Iaşi, Bucureşti, Chişinău, Constanța s.a.) și selectată în expoziții internaționale de mare prestigiu (Premiul JAWK II la Trienala de xilogravură, „Kiwa”, Kyoto, Japonia), Atena Simionescu este unul dintre puţinii artişti români prezenţi atât în colecţiile din ţară, cât și în cele din străinătate (Muzeul de Artă Ningbo, Kyoto, Japonia, Muzeul Național de Artă al Moldovei, Biblioteca Universităţii din Katowice, Polonia, Biblioteca Universităţii din Rijeka, Croaţia); este premiată de către U.A.P. din România, evocată de critica de artă în reviste şi albume de specialitate.

Tot în seara zilei de 15 ianuarie, pasionații de sculptură vor putea întâlni cei 4 sculpturi expuși în cadrul expoziției „4 SPRE MATURARE”. Ion Zderciuc, Ion Bolocan, Mihai Damian și Ioan Grecu - 4 sculptori maturi și polivalenți, diferiți ca viziune plastică și estetică a formelor. Va avea loc un dialog cultural între public și artiști, promovând arta și breasla din care fac parte.

Muzeografii MNAM vor fi prezenți pentru a ghida publicul prin sălile expoziționale și a răspunde întrebărilor.

MNAMMNAM
MNAMMNAM

Noutăţile partenerilor

comentarii: