image
Sursa foto: costumsgov.md

VIDEO: Un autocar de pe ruta Republica Moldova-Italia, căptușit cu țigări, reținut la vama Leușeni

Circa 134.000 de țigarete au fost depistate de vameși în rezervorul improvizat al unui autocar de pe ruta Republica Moldova-Italia.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară în dimineața de 11 iulie, atunci când, în baza analizei de risc, vameșii au redirecționat spre scanare un autocar marca Scania.

costumsgov.mdcostumsgov.md

În urma imaginilor prelevate, s-a stabilit prezența unor obiecte străine într-un rezervor improvizat al autocarului. Totodată, a fost implicat și câinele specializat al Vămii, care a reacționat la aceleași locuri.

costumsgov.mdcostumsgov.md

În rezultatul unor verificări amănunțite, funcționarii vamali au depistat faptul că proprietarul autocarului, în vederea tăinuirii țigărilor de la controlul vamal, și-a reutilat mijlocul de transport prin montarea unei construcții sofisticate din punct de vedere tehnic și greu accesibilă, din care au fost extrase 133.900 de țigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM.

Țigaretele și autocarul au fost reținute, iar cercetările continuă în vederea atragerii la răspundere conform prevederilor legale a persoanelor vinovate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: