image
Sursa foto: facebook.com/GradinaZoologicaChisinau

Directorul Grădinii Zoologice, pârât la Procuratură: S-ar fi „sărăcit” timp de mai mulți ani în declarațiile de avere

Directorul Întreprinderii Municipale „Grădina Zoologică”, Alexei Hanțațuc, este suspectat că ar fi indicat timp de mai mulți ani informații eronate în declarațiile de avere și interese și cele de venituri și proprietate. Asta a constatat Autoritatea Națională de Integritate (ANI), care a sesizat Procuratura Generală în privința directorului Grădinii Zoologice.

Potrivit ANI, directorul Grădinii Zoologice a introdus informații și date denaturate în declarațiile de avere și interese personale și în declarațiile cu privire la venituri și proprietate în perioada anilor 2013, 2015, 2017, 2018.

În rezultatul controlului efectuat, inspectorul de integritate a stabilit că în declarațiile din anii 2013, 2015, 2017 și 2018 directorul întreprinderii ar fi omis să includă informații despre veniturile obținute, bunurile deținute și calitatea de asociat și administrator în cadrul a două firme.

La fel, în anii 2016 și 2018 Hanțațuc ar fi introdus date eronate și despre valoarea automobilului deținut, pe care îl declara la cifra de 172.000 de lei, în timp ce prețul real al acestuia fiind de cel puțin 230.426 de lei, fapt confirmat de actele care îi certifică proviniența.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a constatat bănuiala rezonabilă de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 3521 alin (2) din Codul Penal al Republicii Moldova, fapt pentru care a sesizat procurorii.

În cazul în care actul de constatare emis de către inspectorul de integritate va rămâne definitiv, subiectul vizat este obligat să depună declarațiile de avere și interese personale pentru anii 2013, 2015, 2017 și 2018, în termen de 30 de zile.

Amintim că directorul de la Grădina Zoologică a fost vizat și anul trecut în rapoartele ANI, care constatase în aprilie 2019 un conflict de interese. Potrivit ANI, în perioada 2017-2018, Alexei Hanțațuc a semnat 26 de note informative și 31 de ordine pentru acordarea premiilor, suplimentelor, ajutoarelor materiale și a concediilor în privința soției sale care deținea funcția de șef al Secției păstrare și pregătire a hranei în cadrul Grădinii Zoologice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: