image
Sursa foto: Profimedia

Cel puțin 11 morţi în Ecuador în inundaţiile provocate de ploile torenţiale, cele mai puternice din ultimii 20 de ani

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au căzut în capitala Ecuadorului, Quito, au făcut cel puţin 11 morţi şi 32 de răniţi, au declarat autorităţile. Potrivit unui bilanț prezentat luni, mai multe clădiri au fost devastate, inclusiv un complex sportiv.

„În acest moment sunt unsprezece morţi, cincisprezece răniţi şi avem opt clădiri distruse", a declarat primarul capitalei ecuadoriene, Santiago Guarderas, scrie AFP. Municipalitatea a anunţat ulterior într-un comunicat că numărul răniţilor se ridică la 32 şi că familiile fără adăpost au fost cazate în opt hoteluri.

Ploile torenţiale de luni, cele mai puternice din ultimii 20 de ani, au făcut ca un bazin de acumulare să se reverse, provocând un torent care a inundat un stadion pe care se antrenau mai multe persoane, a adăugat Guarderas.

Torenţii care au adus pietre şi noroi au ajuns pe un bulevard din capitala Ecuadorului, luând maşini şi inundând case şi străzi, potrivit imaginilor publicate de Protecţia Civilă.

Potrivit primarului din Quito, sâmbătă au căzut aproximativ 3,5 litri pe metru pătrat şi aproape 75 de litri pe metru pătrat luni, când prognozele anunţau că ploile nu vor depăşi 2 litri pe metru pătrat.

„Este o cantitate record pe care nu am mai întâlnit-o din 2003", a subliniat acesta. Zona afectată se confruntă şi cu întreruperi de electricitate, mai scrie sursa citată de Agerpres. Ploile abundente care s-au abătut asupra Ecuadorului din octombrie au afectat deja 22 din cele 24 de provincii ale ţării, provocând cel puţin 18 morţi şi 24 de răniţi, potrivit unui bilanţ al Serviciului Naţional de Management al Riscurilor realizat înainte de intemperiile de luni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: