image
Sursa foto: magnat-logistics.com

Moarte suspectă: Influent miliardar rus, ucis în apropiere de Londra; A fost lovit de o mașină în timp ce-și plimba câinele

Moartea unui miliardar rus, ucis în plină stradă în apropiere de Londra, ridică semne de întrebare. Cazul este cel mai recent dintr-o serie de decese a unor cetățeni ruși extrem de înstăriți, care au decis să se stabilească în Marea Britanie, și care și-au găsit sfârșitul în circumstanțe învăluite de mister.

Poliţia din Surrey a confirmat că Dmitri Obretețkii, în vârstă de 49 de ani, a murit la sfârşitul lunii noiembrie, în urma unui incident petrecut în Oxshott, o localitate în apropiere de Londra.

Miliardarul a fost transportat la spital cu răni grave, după ce a fost lovit de o mașină chiar în timp ce-și plimba câinele. Trei vehicule au fost implicate în accidentul rutier. Până acum, poliţiştii nu au arestat pe nimeni, dar o investigaţie este în desfăşurare.

Familia miliardarului a povestit că bărbatul era „liniştit şi retras".

Postul de știri CNN citează declarațiile lui Pavel Borovkov, prieten al victimei, care pune la îndoială circumstanţele morții lui Obretețkii.

Borovkov susține că „oamenii din Londra conduc foarte prudent” și nu exclude faptul că ”Obretețkii a fost lovit intenţionat de maşină”.

Potrivit portalului gazeta.ru, Obretețkii se mutase la Londra împreună cu soția și copiii în urmă cu mai mulţi ani.

Cazul lui Obretețkii este cel mai recent în seria deceselor unor cetăţeni ruşi influenți, stabiliţi în Marea Britanie, care mor în circumstanțe suspecte. Printe aceștia, Boris Berezovski sau Alexandr Litvinenko.

Noutăţile partenerilor

comentarii: