image
Sursa foto: European Parliament

Președintele Comisiei de mediu din PE: Am fost informați de Andrei Năstase despre problema hidrocentralelor de pe Nistru

Duminică e Ziua Nistrului și moldovenii vor serba acest fluviu care coboară din Carpați către Marea Neagră, o bogăție a Moldovei, dar și a Europei în același timp. Din păcate, s-ar putea să fie ultima dată când Nistrul va fi celebrat. Dacă autoritățile din Ucraina și Moldova pun în practică proiectul de a construi pe el șase mari hidrocentrale, Nistrul, așa cum îl știm azi, va dispărea. Declarațiile au fost făcute de către președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European (ENVI), Adina Ioana Văleanu.

„Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr și colegii săi, experți în materie de mediu, mi-au povestit despre aceste intenții și m-am documentat apoi pe acest subiect. Construcția de hidrocentrale pe Nistru va crea un dezastru: distrugerea mediului, afectarea severă a agriculturii în zonă, oameni strămutați, un Chișinău fără apă potabilă de calitate”, a adăugat deputatul european.

Totodată, Adina Ioana Văleanu a menționat că „așa cum înțelegem noi în UE și mai ales în comisia de mediu a Parlamentului European pe care o conduc, viitorul apelor fluviale este păstrarea ecosistemului, utilizarea sustenabilă a apei, activități economice care să nu pună în pericol această bogăție naturală. Din păcate, unor politicieni nu le pasă de asta, din fericire, altora, ca lui Andrei Năstase, DA”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: