image
Sursa foto: Premier Energy Distribution SA

Un camion a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un pilon, la Hâncești: Sute de oameni au rămas fără curent electric

Un camion a derapat de pe carosabil și a fost proiectat într-un pilon electric, la Hâncești. Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 6.25, în condiții de vizibilitate redusă din cauza ceții dense.

Pilonul liniei electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 10 kV, a fost deteriorat în urma impactului puternic cu acesta. Drept rezultat s-a produs deconectarea avariată a fiderului F 3, rămânând fără tensiune 707 consumatori din orașul Hâncești.

La ora 8:12, în rezultatul măsurilor operative luate de dispeceratul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA, după separarea sectorului cu defecțiune, consumatorii afectați au fost realimentați cu energie electrică în baza unei scheme temporare.

La moment are loc evacuarea camionului de la locul accidentului, după care Operatorul sistemului de distribuție va demara lucrările de restabilire a LEA avariate prin înlocuirea pilonului deteriorat și a conductorilor rupți în urma căderii acestuia.

„Conform normelor tehnice și de securitate electrică, pe durata lucrărilor va fi efectuată o întrerupere neprogramată a fiderului F 8 a stației electrice Hâncești, de la care sunt alimentați 1562 de consumatori. Estimativ lucrările de restabilire a LEA afectată de accidentul rutier se vor încheia la ora 12.00”, anunță furnizorul de energie electrică.

Accidentul rutier a fost documentat de Inspectoratul Național de Patrulare, iar conducătorul vehiculului ce se face vinovat de producerea lui va suporta costurile prejudiciilor cauzate rețelelor electrice, informează Premier Energy Distribution.

Noutăţile partenerilor

comentarii: