image
Sursa foto: mediafax.ro

Putin: Rusia nu ameninţă pe nimeni, doreşte relaţii bune cu SUA și ca UE să facă paşi pentru refacerea relaţiilor cu Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri, în cadrul discursului anual privind Starea Naţiunii, că Rusia doreşte relaţii apropiate cu Statele Unite şi nu va lua decât măsuri de retorsiune, în caz de nevoie.

„Rusia doreşte relaţii de prietenie şi egalitate cu Statele Unite. Rusia nu ameninţă pe nimeni, toate măsurile pe care le vom lua în ceea ce priveşte securitatea sunt de retorsiune, ceea ce le face defensive”, a anunţat Putin.

Preşedintele rus a criticat politica Statelor Unite în ceea ce priveşte Rusia, catalogându-le drepte „departe de a fi prietenoase”.

„Interesele legitime ale Rusiei sunt ignorate, există mereu campanii anti-Rusia, se introduc din ce în ce mai multe sancţiuni pentru care nu oferim un motiv şi care sunt nelegitime din punct de vedere al legislaţiei internaţionale”, a adăugat Putin.

„Aşadar, Rusia este considerată cea mai mare ameninţare pentru Statele Unite. Voi spune direct: acest lucru nu este adevărat”, a declarat preşedintele.

Preşedintele rus vrea ca UE să facă paşi reali pentru refacerea relaţiilor cu Rusia, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri în discursul privind Starea Naţiunii că speră ca Uniunea Europeană să facă paşi reali în revenirea la relaţii politice şi economice normale cu Rusia, relatează agenţia TASS.

„Sperăm ca Uniunea Europeană, liderii statelor europene vor face eventual paşi reali pentru revenirea la relaţii politice şi economice normale cu Rusia. Cetăţenii acestor ţări sunt interesaţi de această cooperare, inclusiv companiile mari, mijlocii şi mici şi ”în general afacerile” din ţările UE”, a declarat Putin în mesajul său anual adresat Adunării Federale.

„Acest lucru, cu siguranţă, va satisface interesele noastre comune”, a adăugat Putin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: