Îngrijitorul a raportat imediat vameșilor descoperirea făcută. Cele șapte lingouri cântăresc fiecare câte 1 kilogram și erau învelite în foi de ziar, potrivit Digi24.

Poliția a identificat deja proprietarul lingourilor, dar și pe cei doi bărbați care le-au aruncat la gunoi de teama vameșilor. Oamenii legii cred că cei trei bărbați călătoreau din Hong Kong - unde aurul nu este impozitat - în Japonia, prin Coreea de Sud. Au ales această ruta ocolită crezând că le va fi mai ușor să treacă de punctele de control fără ca încărcătura lor să fie descoperită.

Potrivit unor surse din poliție, practica de a introduce aur în Japonia prin Coreea de Sud este una comuna, mai ales dupa ce Japonia a mărit, în 2014, de la 5 la 8% taxa pe bunuri achiziționate din afara țării.

Acum polițiștii trebuie să stabilească dacă nu cumva aurul este legat de o infracțiune. Dacă acesta nu este legat de nicio faptă care să contravină legii, bărbatul care a găsit lingourile le va putea revendica în baza unei legi din Coreea de Sud care spune că cel care găsește un bun devine proprietarul acestuia.