image
Sursa foto: mediafax.ro

Marea Britanie a încheiat un acord comercial post-Brexit cu Islanda şi Norvegia

Marea Britanie a încheiat luni cu Islanda şi Norvegia un acord comercial prin care se va permite continuarea schimburilor comerciale în cazul în care se va ajunge la un Brexit fără acord, a anunţat secretarul de stat pentru Comerţ Internaţional, Liam Fox, citat de Reuters.

„Am ajuns la un acord cu Islanda şi Norvegia prin care vom putea continua să asigurăm accesul companiilor britanice în Spaţiul Economic European în cazul în care vom părăsi Uniunea Europeană fără un acord", a declarat oficialul britanic. Acordul ar urma să fie definitivat, iar semnarea acestuia va avea loc săptămâna viitoare, mai notează Reuters. Marea Britanie a mai semnat acorduri similare cu Elveţia şi Liechtenstein în februarie.

Cu doar 11 zile înainte de data stabilită iniţial pentru Brexit, Guvernul de la Londra nu a reuşit încă să obţină sprijinul parlamentarilor pentru acordul negociat cu Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a declarat că va încerca să obţină o amânare a ieşirii din UE în cadrul unei întâlniri cu liderii europeni ce va avea loc săptămâna aceasta, însă o astfel de decizie ar trebui să fie aprobată de toate statele membre.

Noutăţile partenerilor

comentarii: