„În contextul general al luptei pentru destinul românesc și european al Republicii Moldova, dar și în situația concretă stabilită în rezultatul primului tur al alegerilor din 20 mai, PLR cheamă membrii și simpatizanții săi să desfășoare o muncă politică de susținere a candidatului PPDA, Andrei Năstase”, se arată într-un comunicat.

„Este necesară o mobilizare consistentă în ziua turului II din 3 iunie în vederea promovării candidatului antioligarhic și proeuropean în funcția de primar general al municipiului Chișinău”, au adăugat reprezentanții PLR.

Amintim că şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că în turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău este nevoie de o mobilizare totală pentru susținerea lui Andrei Năstase.

Fostul lider de la Cotroceni afirmă că rezultatul obținut de Andrei Năstase demonstrează că sondajele nu sunt de încredere și a îndemnat toți susținătorii PUN să-și dea votul pentru candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice.

Şi liberalul Valeriu Munteanu îndeamnă locuitorii capitalei să-l susțină pe Andrei Năstase în turul II al alegerilor din Chișină, care se va desfășura pe 3 iunie.