image
Sursa foto: Getty Images

Abia acum s-a aflat adevăratul motiv al plecării lui Zidane de la Real Madrid

Gareth Bale a fost omul-cheie în plecarea lui Zinedine Zidane de la Real Madrid. Este scenariul surprinzător lansat de El Pais, care susţine că antrenorul francez a plecat de pe Bernabeu din cauza starului galez.

Potrivit sursei citate, preşedintele lui Real, Florentino Perez, i-ar fi promis lui "Zizou" că îl va vinde pe Bale în vară, iar cu banii obţinuţi va întări echipa cu un alt star. I-ar fi spus francezului că principalul vizat este brazilianul Neymar, de la Paris Saint Germain.

Zidane a fost de acord cu propunerea preşedintelui, căruia i-a oferit şi alternativa Eden Hazard în cazul ratării transferului lui Neymar. Antrenorul a acceptat şi soluţii precum Harry Kane (Tottenham) şi Mohamed Salah (Liverpool).

Golurile marcat de Bale în finala Ligii Campionilor, câştigată de Real Madrid cu 3-1 în faţa lui Liverpool, i-a schimbat însă optica lui Perez.

Euforic după reuşita galezului, Florentino Perez s-ar fi exprimat în lojă că Bale "este mai bun decât Cristiano" pentru că face diferenţa în meciurile mari.

După finală, şeful "galacticilor" i-ar fi spus lui Gareth Bale să aibă răbdare şi că trebuie să rămână la Real Madrid, unde ar fi un fotbalist important. Galezul l-a atacat pe Zidane chiar după finală: "Am nevoie să joc în fiecare săptămână şi asta nu se întâmplă. Trebuie să vorbesc cu agentul meu şi să văd ce este de făcut. Sunt foarte dezamăgit că n-am fost titular". Bale a fost introdus în minutul 61 al finalei şi a făcut diferenţa cu două goluri, marcate în minutele 64 şi 83.

Zidane s-a simţit ofensat că Perez a schimbat strategia în cazul Bale fără să-l informeze, lucru care a dus la demisia lui din 30 mai, care a surprins multă lume.

Fără Zidane şi Cristiano Ronaldo, vândut la Juventus, Real Madrid dezamăgeşte în acest sezon: are patru meciuri consecutive fără victorie şi fără gol marcat cu Julen Lopetegui pe bancă şi este pe locul 4 în Primera după opt etape, cu 14 puncte.

Galezul în vârstă de 29 de ani se află la Real din 2013, când a fost cumpărat de la Tottenham pentru 100 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: