image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Gândaci și zeci de kilograme de tort cu data modificată la o patiserie din sectorul Ciocana al capitalei

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pe parcursul lunilor februarie-martie curent, au documentat activitatea ilicită a două secții de producere ce aparțin unei întreprinderi specializate în producerea și comercializarea produselor de patiserie din sectorul Ciocana, transmite politiacapitalei.md.

Ca rezultat al probelor acumulate și a măsurilor speciale de investigații la 30 martie au fost efectuate două percheziții autorizate la secțiile de producere cu participarea reprezentanților ANSA, unde au fost depistate grave încălcări în activitatea întreprinderii.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine au depistat 1.236 de borcane cu vișine fără acte de proveniență, fără marcarea producătorului și cu termenul de valabilitate expirat folosit în procesul de producere a produselor de patiserie, 700 de kilograme de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în 2017, nouă cutii cu aditivi alimentari folosiți drept coloranţi la producerea cremelor alimentare expirate în 2011 și 2017, 717 de torte cu volumul de la 1 pînă la 4 kg destinate pentru comercializarea în piețile și centrele comerciale din mun. Chișinău cu data producerii modificată, șapte cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat, băuturi alcoolice folosite în procesul de producere fără acte de proveniență și certificate igienice, contabilizate în evidența contabilă a întreprinderii în baza documentelor contabile cu date eronate, acte contabile, facturi fiscale de achiziție cu date false, mijloace bănești necontabilizate.

Toate produsele depistate au fost interzise spre producere și comercializare de către reprezentanții ANSA și polițiști, ca fiind periculoase pentru consumatori. Totodată, polițiștii verifică toate persoanele fizice și juridice implicate în schema ilicită de comercializare a produselor de patiserie în asortiment cu termenul de valabilitate modificat.

În acest context au fost inițiate două cauze penale care se examinează prin prisma articolelor 216 ,,producerea, transportarea, păstrarea, comercializarea mărfurilor periculoase pentru viața sau sănătatea consumatorului”și art. 361 Cod penal ,,confecționarea, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false”, conform legislației penale factorii de decizie riscă amendă până la 250000 lei sau închisoare până la 5 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: