image
Sursa foto: jurnal.md

Diacov, despre era PD la guvernare: „N-a rezistat ispitei; A apărut dorința de a subordona unele instituții, de a controla”

Pomenit singur la guvernare, Partidul Democrat n-a rezistat ispitei de a controla și subordona, asta le-a și jucat festa. Mărturisirea a fost făcută de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, la Jurnal TV.

„Faptul că PD și-a asumat responsabilitatea în criză totală politică, a instalat un guvern și a liniștit spiritele în RM este un lucru pozitiv. S-a creat o disciplină, au început lucrurile să meargă programat dinainte. A existat însă și a doua parte, nu prea pozitivă, având în vedere această influență a partidului, a faptului că ne-am trezit de unul singur la guvernare, asta a și dus la o disproporționalitate. N-a rezistat ispitei, a apărut dorința de a încerca de a subordona mai aspru unele instituții. Nu exista echilibru, când sunt mai multe partide, și asta a jucat festa. Pe de o parte, a existat o disciplină internă. Noi vorbim multe despre dl Plahotniuc, dar el a pus să funcționeze instituțiile. Dar era și o ispită de a disciplina, de a controla, cum spuneți voi, și aici s-a produs această disproporționalitate”, a declarat Diacov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: