image
Sursa foto: Getty Images

Lionel Messi a mai bătut un record în Liga Campionilor: Sunt foarte fericit

Lionel Messi a mai bătut un record, după ce a deschis scorul pentru Barcelona în victoria cu 2-1 contra lui PSV Eindhoven.

Starul argentinian a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în Liga Campionilor pentru un singur club: 106. L-a depăşit chiar pe rivalul Cristiano Ronaldo, care a marcat de 105 ori pentru Real Madrid în cea mai importantă competiţie europeană a cluburilor.

"Sunt foarte fericit cu acest record, dar nu îmi pasă atât de mult de statistică. Vicoria e cea mai importantă. Pentru ea sunt fericit şi pentru faptul că ne-am asigurat matematic primul loc în grupă", a spus Messi, la finalul partidei cu PSV.

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt la mare distanţă de urmăritori în acest top. Raul a marcat 66 de goluri în Ligă pentru Real Madrid, Karim Benzema 47 tot în tricoul "galacticilor", iar Thomas Muller (Bayern Munchen) şi Alessandro Del Piero (Juventus) îşi împart locul 5, cu câte 42 de goluri.

Messi l-a egalat pe Robert Lewandowski în topul golgheterilor Ligii Campionilor din actualul sezon. Ambii au şase goluri, însă argentinianul a înscris de şase ori în numai trei partide.

Lionel Messi e omul recordurilor pentru Barcelona: este golgheterul all-time al catalanilor, cu 568 de reuşite, în toate competiţiile. Argentinianul mai deţine recordurile grupării blaugrana şi pentru numărul de goluri în El Clasico (26), numărul de reuşite într-un sezon (73), într-un an calendaristic (91), numărul de reuşite din faze fixe (36) şi al numărului de hat-trick-uri (42).

Messi (31) are în palmares cinci "Baloane de Aur" şi are 33 de trofee cucerite cu Barcelona, printre care patru Ligi ale Campionilor şi nouă titluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: