image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA: Mafia a apăsat alt buton, cu denumirea SABOTAJ; Andrei Năstase ar putea prelua funcția abia la sfârșitul lunii

Procedura după care noul primar ales al capitalei, Andrei Năstase, își va putea prelua funcția s-ar putea întinde până la sfârșitul lunii iunie. Și asta pentru că cei de la Consiliul Electoral de Circumscripție nu se grăbesc să întocmească procesul verbal privind rezultatele finale ale alegerilor din 3 iunie, afirmă vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Mai adăugați în continuare 10 zile pe care instanța de judecată de la are la dispoziție pentru confirmarea rezultatelor alegerilor. Deci, putem aștepta că Andrei Năstase va întra în funcția doar la finele lunii iunie. În toata această perioadă, la primărie, cu viteza luminii, se fac niște desemnări foarte dubioase în baza unor concursuri mimate. Se pune la cale planul creării în jurul noului Primar a atmosferei de vacuum. Se încearcă mușamalizarea mai multor acțiuni anterioare ilicite”, consideră Slusari.

„Sabotajul s-a pornit. După ce locuitorii municipiului au zădârnicit consecutiv planurile regimului privind promovarea celor doi candidați al lui Plahotniuc, mafia a apăsat alt buton cu denumire SABOTAJ. Acest proces a început chiar până la intrarea în funcție a lui Andrei Năstase. Azi e miercuri, însă Consiliul Electoral de Circumscripție este foarte departe de întocmirea procesului-verbal totalizator privind rezultatele alegerilor din 3 iunie. Se plâng că foarte greu vin procesele-verbale de la toate secțiile de votare (deși observatorii noștrii au adus aproape toate copiile proceselor-verbale în dimineață 4 iunie). Că ceva mai verifică CEC. Am realizat că șansele ca actele respective să fie expediate pentru validare către Judecătoria Centru săptămâna curentă sunt mizere”, a declarat Alexandru Slusari.

În paralel, se planifică și tergiversarea procesului venirii la primăria a echipei noi, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

„Din luna iulie, întrăm deja în perioada vacanței. Dar pentru a revoca viceprimarii vechi și desemnarea celor noi e nevoie de decizia Consiliului sau cel puțin de două convocări ale organului reprezentativ municipal, chiar dacă el nu va susține candidaturile propuse. Din surse demne de încredere, cunoaștem deja că din centrul oligarhic de comandă au parvenit indicații ca mai mulți consilieri în luna iulie-august să nu vină la ședință sub pretextul concediilor, astfel încât să nu fie cvorum la ședințe până în toamnă”, a mai spus Alexandru Slusari.

„Andrei Năstase cu echipa lui va depăși cu brio acest sabotaj. Însă oamenii trebuie să cunoască cât de tare regimul să teme de un politicean și administrator anti-sistem mafiot”, a conchis Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: