image
Sursa foto: ipn.md

Bolea, despre adresarea lui Chicu către Mureșan: „Încercarea unui papagal de a se face mare și tare arată ridicol”

Socialistul Vasile Bolea consideră că declarația făcută de premierului Ion Chicu în adresată eurodeputatului român, Siegfried Mureșan, care a criticat Guvernul de la Chișinău pentru că întârzie implementarea reformelor, este una adecvată. Prin asemenea declarație Chicu i-ar fi dat „o palmă usturătoare la obrazul gros a unui nesimțit”.

,,Ultimele zile, toți cărora nu le este lene, dincolo de Prut, tot condamnă și condamnă reacția Prim ministrului Ion Chicu. În facebook au apărut mai multe sentințe de condamnare pe care putem să le citim. Dar, consider că a fost un răspuns adecvat unui pațanaș care merită ca cineva să-i arate locul. România este vecinul nostru.

Ne leagă trecutul, tradițiile, cultura. Eu am mulți prieteni în România și mă mândresc că îi știu. Dar niciodată prietenii mei nu au încercat să-mi dea lecții cum să fac și cum să mănânc mamaliga. Pentru aceasta am un respect deosebit față de prietenii mei din România.

Dar încercarea unui păun, sau mai bine zis a unui papagal, de a se face mare și tare, arată ridicol. Ce concret a făcut acest nesimțit, care pretinde de a se numi europarlamentar, în țara lui?

Așa că răspunsul pe care l-a dat Prim-ministrul Ion Chicu a fost o palmă usturătoare la obrazul gros a unui nesimțit.

În limba rusă este un proverb : “каков привет, таков и ответ”. Așa că îngâmfatul europarlamentar să-iși mai”, a scris Bolea pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile dure la adresa premierului Chicu se țin lanț după ce acesta a venit cu declarații denigratoare la adresa României, fiind deranjat de criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan referitor la modul în care guvernarea de la Chișinău implementează reformele și gestionează criza provocată de COVID-19.

Chicu a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj denigrator la adresa României și mai ales a europarlamentarilor români, despre care a spus că ar fi „băiețași oploșiți prin structurile europene”, „ratați”, care „nu au realizat nimic în viață și în țară”. Premierul a ținut să spună că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: