image
Sursa foto: border.gov.md

Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu o grenadă în mașină

Un bărbat de 41 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut la frontiera după ce a încercat să intre în Republica Moldova cu o grenadă ascunsă în mașină.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri în zona de frontieră Palanca.

Potrivit poliției de frontieră, bărbatul a încercat să traverseze frontiera având în mașină o grenadă de mână F1 - de instruire, ascunsă în husa de protecție a ușii șoferului.

Obiectul explozibil a fost transmis autorităților competente, iar cazul este în continuare investigat de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Poliția de frontieră mai informează că un alt cetățean uzbec de 24 de ani a fost reținut la un kilometru de frontieră cu Ucraina după ce a încercat să ocolească punctul de trecere din apropiere.

În discuții a refuzat să colaboreze cu polițiștii de frontieră în elucidarea faptei sale și se considera nevinovat în acțiuni.

După cercetarea cazului s-a că bărbatul n-ar fi la prima tentativă de a ajunge în țara vecină.

Anterior, acesta a încercat pe căi legale să traverseze frontiera, însă cele două tentative ale sale au fost cu eșec, deoarece autoritățile ucrainene i-au refuzat intrarea în țară pe motiv că nu întrunea condițiile legale.

Poliţiştii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

border.gov.mdborder.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: