image
Sursa foto: cio.com

Cine sunt cei mai bogați sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mai sunt câteva zile până la startul Jocurilor Olimpice, iar la Tokyo vor fi prezenți peste 11 mii de sportivi care se vor bate pentru 339 de medalii.

Printre aceștia se află și unii dintre cei mai bogați sportivi din lume, iar revista Forbes a dezvăluit cine apare în acest top,luând în calcul încasările din perioada 1 mai 2020 - 1 mai 2021.

Pe primul loc este vedeta de la Brooklyn Nets, Kevin Durant, baschetbalist care a primit în cont 75 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Apoi, pe locul 2 este Naomi Osaka, cea care a încasat 60 de milioane de dolari, chiar dacă s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon.

Japoneza a câștigat, de fapt, doar 5 milioane de dolari pe terenul de tenis, restul provenind din sponsorizări.

Iar podiumul este completat tot de un star din NBA, Damian Lillard, coordonatorul de la Portland Trail Blazers. El a încasat 40,5 milioane de dolari, chiar dacă salariile din baschetul nord-american au fost reduse cu 20% din cauza pandemiei.

Abia pe 4 este Novak Djokovic, cel care domină tenisul masculin, după ce a câștigat toate cele 3 turnee de Grand Slam din acest an. Sârbul a încasat 34,5 milioane de dolari în ultimele 12 luni. În ierarhie mai apare și un jucător de golf.

Rory McIlroy (golf) – 32 milioane de dolari

Devin Booker (baschet) – 30,5 milioane de dolari

Kei Nishikori (tenis) – 30,5 milioane de dolari

Khris Middleton (baschet) – 27 milioane de dolari

Jrue Holiday (baschet) – 23 milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: