image
Sursa foto: flickr.com

Cea mai mare amenințare a sănătății publice în 2019

2019 ar putea să fie anul în care una din cele mai mari amenințări cu care ne vom confrunta suntem însuși noi, oamenii – mai exact, acei oameni care refuză vaccinurile de teamă.

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit, în mod oficial, că reticența și refuzul de a te vaccina se numără în top zece cele mai mari provocări asupra sănătății din acest an. Problema ezitării vaccinării este complexă și poate veni din mai multe surse – de la dezinformare cu privire la vaccinuri până la incapacitatea fizică de a avea acces la vaccinuri.

Dacă celelalte amenințări de pe listă eliberată de Organizația Mondială a Sănătății sunt mai ample și mai greu de ținut în control (poluarea aerului, schimbarea climatică și rezistența la antibiotice), problema oamenilor care refuză din diverse motive să se vaccineze are o soluție simplă. Doar că este extrem de greu să convingi oamenii de fapte, atâta timp cât pe internet bântuie nenumărate teorii ale conspirației care mai de care mai idioate.

În trecut, publicația Wall Street Journal a scris că mișcarea anti-vaccin, deja bine cunoscută în țara noastră, ne-a adus în rândul țărilor fruntașe din Europa care diseminează neîncrederea în vaccinuri. Jurnaliștii de la Wall Street Journal au mers la un spital din Iași și au reușit să surprindă exact această neîncredere care s-a infiltrat printre cetățeni. Aceștia au vorbit cu un tată care avea nouă copii, toți nevaccinați. Bărbatul a declarat că nu își vaccinează copiii, deoarece a auzit că alți copii s-ar fi îmbolnăvit sau ar fi paralizat în urma vaccinării.

Astăzi, vaccinurile previn două-trei milioane de morți în fiecare an. Dacă scepticismul oamenilor în fața vaccinurilor ar fi zdrobit de fapte, astfel încât mai multă lume să aleagă să se vaccineze, alte 1,5 milioane de vieți ar putea fi salvate, scrie Playtech.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: