image
Sursa foto: meteoweb.eu

Un copil de 9 ani din Cricova a fost electrocutat

Un copil de 9 ani din Cricova a fost electrocutat după ce a urcat pe un post de transformare. Accidentul s-a produs în seara zilei de 31 octombrie, în timp ce unul din cei 3 copii implicați a urcat pe instalația electrică.

Copilul s-a apropiat la o distanță inadmisibilă de echipamentele aflate sub tensiune și a fost electrocutat prin arc voltaic, suferind arsuri de gr. II-III-IV pe suprafața feței, gâtului, mâinilor și genunchilor.

În consecință, fiind agățat cu un picior de un element constructiv al postului de transformare, minorul accidentat a rămas un timp atârnat cu capul în jos la o înălțime de circa 4 metri, riscând și alte plăgi în eventualitatea unei căderi iminente.

Auzind strigătele copiilor, un bărbat a venit la locul accidentului și, observând că băiatul agățat de partea superioară a PT-lui deja cădea, l-a prins în brațe în ultimul moment și l-a culcat la pământ.

În scurt timp el a fost preluat de o echipă a serviciului de urgență, care l-a internat în stare de șoc în Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”.

Motivele principale care au condus la producerea acestui accident au fost nerespectarea de către minor, în pofida semnelor de avertizare, a distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune și neconștientizarea pericolului de electrocutare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: