image
Sursa foto: captură:youtube/zaharia florin

Moldovenii de la Padova: „Condamnăm regimul Plahotniuc care nu vrea să recunoască noul Guvern” // VIDEO

Zeci de moldoveni au protestat astăzi în fața Consulatului Republicii Moldova de la Padova împotriva acțiunilor ilegale ale fostului Guvern Filip, care nu cedează pe cale pașnică puterea noului Guvern Sandu.

Moldovenii de la Padova și din localitățile din apropiere au emis o declarație de susținere a noului Guvern și au condamnat regimul „Plahotniuc” care nu vrea recunoască noua Guvernare.

În declarația moldovenilor sunt notate câteva puncte:

1. Susținem noul Guvern legitim învestit în frunte cu Premierul Maia Sandu votat la data de 8 iunie 2019 de Parlamentul Republicii Moldova. Guvern recunoscut și susținut pe plan internațional de către Uniunea Europeană, Consiliul Europei, SUA, Rusia, România, Canada, Suedia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Polonia, Germania, Lituania, Elveția și altele.

2. Condamnăm regimul Plahotniuc, care nu vrea să recunoască noua Guvernare și cerem acesora transmiterea pe cale pașnică a puterii și eliberarea instituțiior de stat, care sunt la moment înconjurate și ținute în captivitate prin intermediul grupărilor sale criminale și paramilitare.

3. Cerem poliției, tuturor forțelor de ordine și structurilor administrative să treacă de partea poprului, să resprecte majoritatea Parlamentară și noul Guvern votat legal.

4. Să refuze executarea ordinelor criminale și ilegale venite din partea regimului Plahotniuc.

Moldovenii au protestat cu pancarte în mână și au scandat „Jos dictatura”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: