image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase, despre scoaterea armatei și blindatelor pe străzi: „Dodon, te somez, dă-te la o parte”

În toată lumea civilizată armata are rolul de susținere a instituțiilor direct implicate în lupta împotriva pandemiei. În Europa, în lumea civilizată, armata a fost scoasă pe străzi sub forma unor patrule care au scopul de a verifica și de a se asigura că restricțiile de circulație sunt respectate. La noi, în Chișinău, oamenii sunt obligați să vadă strategic și ostentativ așezate mitraliere adevărate. Declarațiile îi aparțin liderului Platformei DA, Andrei Năstase, fost ministru de Interne, care i s-a adresat direct președintelui Igor Dodon, cerându-i retragerea imediată a tehnicii de luptă de pe străzi și organizarea patrulelor așa cum se întâmplă la nivelul întregii Europe.

„La noi, în Chișinău, copiii și cărunții noștri sunt astăzi obligați să vadă strategic și ostentativ așezate mitraliere adevărate. Este de neimaginat ceea ce se întâmplă. În calitate de fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne solicit retragerea imediată în unitățile militare a tehnicii de luptă și organizarea patrulelor atât de necesare așa cum se întâmplă la nivelul întregii Europe civilizate. Mai mult decât atât, consider, și o spun în cunoștință de cauză, că întreaga strategie de securitate, mai ales acum, în perioada pandemiei, trebuie gândită în așa fel încât forțele corespunzătoare ale Ministerului de Interne, mult mai solide, să fie capacitate corect, proporțional cu etapa în care ne aflăm”, afirmă Andrei Năstase.

„Igor Dodon demonstrează, fără echivoc, că rămâne modelul unui sistem autocratic de tip medieval, care nu are nimic de a face cu noile coordonate ale lumii civilizate. Dodon, te somez, retrage blindatele și organizează așa cum trebuie strategia de apărare a națiunii împotriva acestei amenințări violente și globale. Dacă nu poți, dacă nu te pricepi, dacă ești prea speriat, dacă ești incapabil să înțelegi că trebuie să racordezi corect măsurile la evenimente fără să generezi atacuri de panică colectivă, dă-te la o parte. În Republica Moldova există oameni de stat responsabili, care sunt capabili să-și asume această misiune până la capăt”, mai susține liderul PPDA.

Copiii și carunții noștri nu trebuie să vadă mitralierele lui Dodon! În toată lumea civilizată armata are rolul de... Posted by Andrei Nastase on Tuesday, 24 March 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: