image
Sursa foto: president.md

Consilierul lui Dodon, fost ministru în Guvernul Filip, acuză UE de jaful bancar; Reacțiile lui Michalko, Popescu și Năstase

Consilierul prezidențial Ion Chicu dă vina pe emisarii europeni la Chișinău de jaful bancar și „dezastrul în care a ajuns țara”. Declarația consilierului a fost urmată de o reacție a ambasadorului UE în RM, precum și a ministrului de Externe.

„Eu cred că un „Danke shoen” special trebuie să-l adresăm „comisarilor” europeni, care au scris și dictat „istoria de succes” după 2009, culminând cu jaful veacului. Anume un Fule, anume un Schuebel, și mulți altii, care se ofereau să facă poze cu „reformatorii” de aici, POARTĂ VINA PENTRU DEZASTRUL ÎN CARE A AJUNS Țara noastră! Unde-s toți acești funcționărași europeni? Își asumă vreo răspundere? Nu cred. P.S. Sper, noi moldovenii, să umblăm măcar la „mintea cea de pe urmă”, dacă în acei ani nu am fost cu cap să înțelegem lucruri evidente. Să nu călcăm iar pe greblă, cu alte cuvinte”, afirmă consilierul prezidențial Ion Chicu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, într-o postare pe facebook.

ChicuChicu

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu o reacție succintă. „Am luat notă de declarațiile unor persoane cu privire la unele presupuse acțiuni ale UE în RM. Republica Moldova știe că se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”, a scris oficialul UE.

În context, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj de recunoștință pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană.

„Într-adevăr, Dle Ambasador. Vă mulțumesc mult pentru tot sprijinul UE. Ați fost alături de cetățenii acestei țări în cele mai grele momente de cumpănă politică și economică, și întodeauna ne-ați ajutat să depașim diverse momente grele din istoria țării noastre”, a comentat Nicu Popescu.

Iar copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, lider al Platformei DA și candidatul ACUM la alegerile pentru primăria Chișinău, a acuzat „oamenii lui Dodon și Plahotniuc” de duplicitate.

„Citesc ce scrie un așa-zis consilier prezidențial și nu înțeleg ce să mai cred, când sunt sinceri oamenii lui Dodon și Plahotniuc: atunci când cer ajutor financiar Uniunii Europene sau atunci când acuză în mod arbitrar Uniunea Europeană de corupție? Atunci când îi decorează pe oficialii europeni sau atunci când îi acuză pe reprezentanții UE de favorizate a actelor de corupție? Se folosește geopolitica în campania electorală și se atacă UE doar în nevoia disperată de a aduna voturi pentru un anume candidat fără suficient sprijin popular”, a menționat Andrei Năstase.

MichalkoMichalko

Noutăţile partenerilor

comentarii: