image
Sursa foto: jurnal.md

Platon: „Mi s-a propus să depun mărturii împotriva Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, în schimbul libertății”

Veaceslav Platon, deținut în penitenciarul nr. 13, afirmă că i s-a propus să depună mărturii împotriva liderilor opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase. Platon spune că a fost vizitat de o persoană al cărei nume refuză să-l divulge și care i-a propus „să confirme legătura lui Sandu și Năstase cu președinta Open Dialog, Ludmila Kozlowska”.

Informația a fost transmisă de Platon avocaților săi. Asta după ce apărătorii nu și-ar fi putut vedea clientul timp de două săptămâni, scrie NewsMaker.

Pe 4 februarie, avocații au reușit, într-un sfârșit, să dea ochii cu Platon. Potrivit avocaților, reprezentanții penitenciarului le-ar fi spus inițial că Platon nu vrea să aibă o întâlnire cu avocații. „Știam că nu este adevărat. Două săptămâni nu ni s-au permis întrevederi cu clientul pe motiv că nu este loc în închisoare. La ședințele de judecată nu era adus, fiind invocat motivul că el a refuzat, ceea ce nu este așa”, au spus avocații, pentru NM.

Iar ieri, 4 februarie, avocații susțin că au fost lăsați să intre doar după ce au început să-și noteze numele și funcțiile reprezentanților penitenciarului cu care discutaseră.

La întâlnirea cu apărătorii, Platon a spus că n-a refuzat nicio întrevedere cu ei, la fel cum n-a refuzat nicio escortare la judecată. Totodată, Platon le-a povestit avocaților că a avut un vizitator, însă a refuzat să-i dea numele.

„Mi s-a propus să depun mărturii împotriva lui Sandu și Năstase, în schimbul libertății”, îl citează pe Platon avocații săi. Afaceristului i s-a promis să-i fie anulate sentințele de condamnare și să fie eliberat doar dacă va depune mărturiile „necesare” împotriva liderilor opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru a demonstra legătura lor cu Open Dialog, cu Ludmila Kozlowska și cu însuși Platon.

Platon a mai spus că este gata să le povestească totul în detalii procurorilor, dacă va fi audiat în cazul Open Dialog.

Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a rugat să fie contactat mai târziu, pe parcursul zilei de astăzi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: